پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد، گفت: سلامت سیاره ای به مفهوم سلامت تمدن بشری و سیستم های طبیعی وابسته به آن تعریف می شود و برای حفظ سلامت سیاره ای باید به دنبال راهکارهایی باشیم که هم انسانها و هم کره زمین از آن سود ببرند و بدون به خطر انداختن نسلهای آتی، نیازهای نسل فعلی برآورده شده و توسعه پایدار تضمین گردد.

 


مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد، گفت:  سلامت سیاره ای به مفهوم سلامت تمدن بشری و سیستم های طبیعی وابسته به آن تعریف می شود و برای حفظ سلامت سیاره ای باید به دنبال راهکارهایی باشیم که هم انسانها و هم کره زمین از آن سود ببرند و بدون به خطر انداختن نسلهای آتی، نیازهای نسل فعلی برآورده شده و توسعه پایدار تضمین گردد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گشتاسب ملک پور افزود: بر این اساس ترویج تغذیه با شیر مادر برای اهداف توسعه پایدار کلیدی است زیرا فراتر از سلامت انسانها بر سلامت سیاره ای اثر می گذارد. اما سوال این است که: تغذیه باشیر مادر چگونه بر سلامت سیاره ی زمین اثر می گذارد.


آیا شیر مادر بسته بندی سبز دارد؟ وی تصریح کرد: در حالی که شیر مادر در بسته بندی های سازگار با محیط زیست قابل تصور است، بسته بندی و تولید شیر مصنوعی منابع قابل توجهی مصرف می کند و به دفع زباله کمک می کند.


ملک پور در پاسخ به سوالی که آیا شیر مادر گازهای گلخانه ای را انتشار نمیدهد؟ شیر مادر در بدن مادر تولید می شود و این ماده را به عنوان منبع غذایی بدون کربن تبدیل می کند.


وی عنوان کرد:  که آیا شیر مادر انرژی، اراضی، مراتع و جنگلها را حفظ می کند، گفت: هر گاو شیرده، علاوه بر زمین مورد نیاز برای تولید خوراک دام، به حدود یک هکتار زمین نیاز دارد، و دامداری زمین و آب را آلوده میکند و موجب از بین رفتن جنگلها و مراتع  و فرسایش خاک می شود.


ملک پور، ابراز داشت: هزینه حمل و نقل شیر مادر صفر است: تغذیه با شیر مادر به حمل و نقل از کارخانه احتیاج ندارد و در همان محل اماده می شود، شیر مصنوعی برای پردازش، بسته بندی و توزیع هزاران مایل دورتر به کارخانه های متعدد احتیاج دارد.


مدیر سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی یاسوج،  در پاسخ به سوالی که شیر مادر انسانها و کره زمین را در معرض مواد شیمیایی و سموم قرار نمیدهد، گفت: خطر آلودگی شیر مصنوعی بسیار زیاد است. بسته بندی شیر مصنوعی ها و بطری ها همچنین  می توانند حاوی مواد شیمیایی سمی باشند که می توانند جذب مجیط شوند و به محیط زیست آسیب برساند


گشتاسب ملک پور در ادامه به سوالی که آیا شیر مادر موجب صرفه جویی در مصرف انرژی میشود، پاسخ داد: وقتی کودک قادر به تغذیه مستقیم از پستان است ، دیگر نیازی به گرم کردن شیر نیست. بدن مادر تمام مواد مناسب را فقط در دمای مناسب تهیه می کند. می توان گفت که شیر مادر یک منبع تجدید پذیر است! اما تهیه شیرخشک منابع  انرژی را مصرف می کند.


مهندس ملک پور در این گفتگو به آخرین سوال روابط عمومی مرکز بهداشت استان پاسخ داد:  که چرا گفته اند تغذیه از پستان باعث کاهش ضایعات بر روی کره زمین میشود! تغذیه از پستان باعث کاهش ضایعات می شود. از تولید تا تغذیه ، هیچ ضایعاتی تولید نمی شود. ،برای تولید، ترویج و بازیافت بطری و بسته بندی شیر مصنوعی و بطری انرژی صرف می.شود.